Masterpiece of

tres doux

There are many variations of passages of Lorem
Ipsum available, but the majority.

Gelenekten Geleceğe

İzmir Klasiği Boyozlarımız

Geleneksel Boyoz

Sade

Ispanaklı

Ispanaklı & Peynirli

Sebzeli Boyoz

Enginarlı

Tatlı Acı

Patlıcanlı

Bamyalı

Türlü (Bezelye+havuç+patates)

Meyveli Boyoz

Mandalinalı

Kuru Üzümlü

Kayısılı

Vişneli

İncirli

Hurmalı

Tatlı Boyoz

Tahin & Ceviz

Tahin & Pekmez

Ballı & Cevizli

Çikolatalı

Tuzlu Karamelli

Vegan Boyoz

Humuslu

Mantarlı

Nohutlu

Yeşil Mercimekli

Pırasalı & Patesli

Havuç & Bezelyeli

Kuruyemişli Boyoz
  • Fındık Ezmeli
  • Fıstık Ezmeli
  • Antep Fıstıklı
  • Cevizli
Proteinli Özel Lezzetler

Pastırmalı

Kıymalı

Kavurmalı

Karidesli

Kremalı Tavuklu

Peynirli Özel Lezzetler

Mozzarella

Hellim Peynirli

Labneli

Sarımsaklı Labne

Tulum Lorlu

Doğal Aromalı Özel Lezzetler

Türk Kahveli

Güllü

Limonotlu

Anasonlu

Zahterli

Çekirdekli ve Tohumlu Lezzetler

Kabak Çekirdekli

Haşhaşlı

Kinoalı

Chialı

Susamlı

Çörek Otlu

Börekler

Rulo Börek

Kalem Börek

Bougatsa

Bougatsa

BİZDEN KÜÇÜK BİR ÖYKÜ

BOYOZ,   en temel beslenme aracı olarak 500 yıl önce    İber yarımadasından ülkemize gelirken ailesini doyurmayı görev bilmiş  sefarada kadınlarının ellerinde ve yüreğinde geldi   .

 

Osmanlı zamanında Anadolunun çeşitli yörelerine yerleştirilen Sefaradların  bir kolu da İzmir ve çevresini yurt edindi…  Kadınların evlerde hayat verdiği BOYOZ  O dönemlerde kadınların ellerinden  erkeklere geçti .  Yerleşik fırınlar ile yapılan anlaşma gereği çok erken saatte pişirirler ise BOYOZ için fırını kullanma şansları vardı .

 

Aynı zamanda Buğday  , susama   ve bitkisel yağların kullanımını da dikkate alır isek  tarladan başlayan emek yoğun süreç  her daim kadını erkeği üretimde yanyana tutmuştur.

 

Erkencilik   yaşamın doğasında  daha tarlaya atılan ilk tohumla başlamıştır aslında.

Sabahın seherinde uyanan  kadınlar ve erkekler tarlaya giderken de ,hamuru mayalarken de fırına giderkende  erkenci TARLA KUŞLARI gibidir aslında… Ve hatta günümüzde ,kent yaşamının yoğun temposunda,  ofisine de koşarak giderken köşe başından eline BOYOZ alarak koşturanlarda

 

Üreticilerimiz ile el ele üretim kalitesini koruma sorumluluğu ile hep beraber …ÜRETEREK VARIZ …BİZLER TARLA KUŞLARIYIZ…

g
Tescilli Ürünler

Bütün marka ve ürünlerimiz ilgili makamlarda tescilli ve onaylıdır.

g
Boyozkoy Fırın Cafeleri

Ferah konseptleri, menüsünde ki bir çok tescilli boyoz çeşidi, börekler ve içecekleri ile gün boyu mutlu ve sağlıklı vakit geçirebilirsiniz.

g
Geleneksel Yöntem

Evde ve elde açarak kat kat / tel tel olması ile lezzetlenen ve yemek şölenine dönüşen BOYOZ , günümüzde , yine elde fakat savrularak açılan yufkalara dönüştü usta ellerde imalathanemizde.

g
Taze Sıcak Soğuk İçecekler

Boyoza lezzet katan çay başta olmak üzere günlük taze meyve suları ve soğuk içecekleri deneyebilirsiniz